Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Κυβέρνηση:«Ενδιαφέρουσες» οι θέσεις του Β. Λεβέντη..!!

Σε ...«επίθεση φιλίας» στην Ενωση Κεντρώων έχει επιδοθεί, όπως δείχνουν δηλώσεις υπουργών, το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, προσβλέποντας στη στήριξη του Β. Λεβέντη και του κόμματός του για την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.
Προχτές, ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ο Β. Λεβέντης «έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή». Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, δηλώνοντας σε ΜΜΕ ότι: «Η Ενωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κόμμα που έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες». Η απάντηση προχτες του κοινοβουλευτικού
εκπροσώπου της Ενωσης Κεντρώων, Γ. Καρρά, ήταν ότι «το φλερτ του κύριου Φλαμπουράρη στην Ενωση Κεντρώων δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι: «Εμείς δε νομίζουμε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να συζητήσουμε τέτοια πράγματα. Το μνημόνιο είναι ψηφισμένο. Εχει χρονοδιαγράμματα και θα εφαρμοστεί» και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για «οικουμενική κυβέρνηση».

Να σημειωθεί ότι οι «ενδιαφέρουσες θέσεις» της ΕΚ «υπέρ των αδυνάτων» πηγάζουν από τα συρτάρια του κεφαλαίου για δραστική μείωση σε μισθούς, συντάξεις, φοροασυλία των επιχειρηματικών ομίλων κ.ο.κ. 
Χαρακτηριστικά, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Ενωση Κεντρώων ...διαμαρτύρεται για τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι δήθεν δε θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση επιμένει ότι δε θα μειωθούν οι κυρίες συντάξεις και ότι η μείωση θα αφορά μόνο τις επικουρικές σε ποσοστό 20%. Οι δανειστές, όμως, επιμένουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει και ότι το μέτρο αυτό (δηλαδή η μείωση των επικουρικών συντάξεων) δεν επαρκεί»!