Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

ΕΜΠΟΡΙΟ: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Κυριακή 24 Απριλίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η αναμονή και η ανοχή δεν μπορεί να είναι η επιλογή μας. Η καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού Μαρτίου χτυπάει το καμπανάκι και σε μας, οι αναδιαρθρώσεις, οι επενδυτικές ενέργειες, οι μεγάλες συμπράξεις γίνονται με τις πλάτες τις δικές μας όπως γινόταν και η ανάπτυξη, πληρώνοντας εμείς το μάρμαρο. Τότε με μειώσεις μισθών, σήμερα με καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού μας.
Δεν μπορούμε άλλο να τα ανεχθούμε, δεν πρέπει να το αφήσουμε να
συνεχίζεται. Η ζωή μας έχει αποδείξει πως όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο περισσότερο χαμένοι είμαστε.
Ένας δρόμος μας έχει απομείνει, της ενότητας, συσπείρωσης και διεκδίκησης των δικών μας συμφερόντων. Σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από το αίτημα της άμεσης καταβολής του μισθού μας, την μη αποδοχή καμίας άλλης καθυστέρησης ή της καταβολής μέρος του μισθούς μας με άλλους τρόπους, π.χ. με διατακτικές.
Από την μία μας μειώνουν τους μισθούς, καθυστερούν να μας τους καταβάλουν και από την άλλη μας ζητάνε να δουλεύουμε τις Κυριακές, μας ετοιμάζουν δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, αυξήσεις στους έμμεσους φόρους σε βασικά είδη και θα συνεχίσουν με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στις απολύσεις. Όλα δηλαδή για να διασφαλίζεται η κερδοφορία των εταιρειών μειώνοντας τα δικά μας δικαιώματα, τους δικούς μας μισθούς.
Η δική μας συμμετοχή και δράση οργανωμένα μέσα από το σωματείο μπορεί να τους καθυστερήσει τα σχέδια, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να τους τα ανατρέψουμε.
Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 24 Απρίλη. Για να στείλουμε το μήνυμα πως τις Κυριακές τις θέλουμε για εμάς αλλά και μήνυμα προς τον εργοδότη μας πως δεν δεχόμαστε καθυστερήσεις στην πληρωμή του μισθού μας. Επίσης για να στείλουμε το μήνυμα πως αυτό το ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν τον δεχόμαστε και προετοιμαζόμαστε για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που θα γίνει μόλις το φέρουν για ψήφιση.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10.30

ΣΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

http://emporoupallilos.blogspot.gr/