Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Για την αρμάδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο,που αναπτύσσεται πλέον και στη Μαύρη Θάλασσα!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα ειπώθηκαν για την παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο, όπως και ορισμένες επιχειρησιακές εξελίξεις που επιβεβαιώνουν την πραγματική αποστολή της...
Ο Κων. Φίλης, από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, μιλώντας για τις εξελίξεις στη Συρία ανέφερε: Υπάρχουν πολλά αποκλίνοντα συμφέροντα μεταξύ των
εσωτερικών παραγόντων, αλλά και διεθνών παικτών, όπως ΗΠΑ και Ρωσία που φαίνεται πάντως να έχουν
καταλήξει σε ένα modus operandi, αν και υπάρχουν χαοτικές διαφορές, π.χ. από τη μια το Ιράν και από την άλλη η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία.

Παραπέρα τόνισε χαρακτηριστικά: Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν έχει τόση αξία στη διαχείριση του Προσφυγικού, όσο για την παρουσία μιας συγκροτημένης ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αιγαίο λόγω της ρωσικής υπερδραστηριοποίησης με αφορμή το Συριακό, στοιχείο η ανάπτυξη αυτή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που η Τουρκία ήθελε μια ζώνη ελέγχου στο εσωτερικό της Συρίας, ώστε να ελέγχει το εκεί κουρδικό στοιχείο.
Πρόκειται για μια ακόμα δημόσια τοποθέτηση, μετά και τις αντίστοιχες δηλώσεις υψηλόβαθμων Αμερικανών και άλλων ΝΑΤΟικών αξιωματούχων, η οποία επιβεβαιώνει όσα είπε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή για το πραγματικό περιεχόμενο της επιχείρησης της λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο.
Στα παραπάνω, μάλιστα, έρχονται να προστεθούν και συγκεκριμένες εξελίξεις σε επιχειρησιακό επίπεδο:
Συγκεκριμένα, μία από τις φρεγάτες της SNMG2, που υποτίθεται αναπτύχθηκε στο Αιγαίο για το Προσφυγικό, η καναδέζικη «FREDERICTON», έφυγε και... πήγε στη Μαύρη Θάλασσα όπου με πλοία του ρουμάνικου (η φρεγάτα «REGINA ΜΑΡΙΑ»), του βουλγάρικου (η κορβέτα «RESHITELNI») και τουτουρκικού Πολεμικού Ναυτικού συνέστησε υπο-ομάδα της SNMG2, την SNMG2 - TU2, που κάνει εκεί αεροναυτικά γυμνάσια, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης ακόμα περισσότερων πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στο δίαυλο που διασχίζουν ρωσικά πολεμικά πλοία, από Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, για να φτάσουν στη Συρία.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις και δηλώσεις των ίδιων των ΝΑΤΟικών: «Η Fredericton είναι στη Μαύρη Θάλασσα ώστε να επαναβεβαιώσει τους συμμάχους στην περιοχή για τη συλλογική άμυνα της Συμμαχίας(...) Τα πλοία (σ.σ: της SNMG2 TU.02, με επικεφαλής τον διοικητή της "FREDERICTON" Trevor Maclean) θα παραμείνουν υπό τη γενική διοίκηση του διοικητή της SNMG2 υποναύαρχου Jοrg Klein,αντικατοπτρίζοντας την ικανότητα του ΝΑΤΟ να λειτουργεί σε δυναμικούς θαλάσσιους τομείς».

Και συνεχίζουν: «Οι συνεργασίες που έχουμε στην περιοχή είναι εξαιρετικά πολύτιμες για το ΝΑΤΟ, και η αξία της πολυεθνικής εκπαίδευσης με τους Συμμάχους μας, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της θαλάσσιας διαλειτουργικότητας της Συμμαχίας (...) Η ανάπτυξη και οι δραστηριότητές μας στη Μαύρη Θάλασσα θα ενισχύσουν και θα συνεχίσουν να οικοδομούν τους δεσμούς της συμμαχίας μας. Το να είναι σε θέση να εκτελεί αυτή την ταυτόχρονη ανάπτυξη(σ.σ: σε Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα)στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων της SNMG2, μιλά από μόνη της για την μεγάλη μας ευελιξία ως Task Force».