Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:Πικετοφορίες για να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί νόμοι για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό (VIDEO ΦΩΤΟ)

Πικετοφορίες, συγκεντρώσεις, μαζικές εξορμήσεις και άλλες παρεμβάσεις στις γειτονιές της Αττικής, πραγματοποιούν σήμερα σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές με σύνθημα «Ξεσηκωμός για να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί νόμοι για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό!» και προετοιμάζοντας τη 48ωρη απεργία.
Στην Ομόνοια, συγκεντρώθηκαν οι Λαϊκές Επιτροπές από το κέντρο της Αθήνας, σωματεία εργαζομένων, η ΠΑΣΕΒΕ, φοιτητές και σπουδαστές και με το σύνθημα «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο» πορεύτηκαν μέσω των οδών Αθηνάς και Ερμού στο Σύνταγμα. Μιλώντας με τους εργαζόμενους στα εμπορομάγαζα και με τον κόσμο και μοιράζοντας εκατοντάδες ανακοινώσεις, τους κάλεσαν σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη νέα άγρια φορολογία και τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Στον Πειραιά, πικετοφορίες και εξορμήσεις στις γειτονιές έγιναν σήμερα το πρωί από τις Λαϊκές Επιτροπές. Στο κέντρο του Πειραιά, ξεκινώντας από την πλατεία Κοραή, η πικετοφορία κατευθύνθηκε προς το Πασαλιμάνι. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έφτασε σε κάθε εργαζόμενο των μαγαζιών της περιοχής, ενώ στις ανακοινώσεις από την ντουντούκα έγινε το κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους άνεργους του Πειραιά για γενικό ξεσηκωμό απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Την ίδια ώρα στη Νίκαια, η Λαϊκή Επιτροπή πραγματοποιούσε μαζική εξόρμηση καλώντας το λαό να κάνει υπόθεσή του την οργάνωση της 48ωρης απεργίας. «Όποτε κι αν φέρει τελικά τα νομοσχέδια, θα βρει το εργατικό κίνημα απέναντί της για να τα ανατρέψει» έλεγαν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής καλώντας το λαό να σταθεί απέναντι στις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την πάλη του να ακυρώσει τα τερτίπια της σε σχέση με το χαρακτήρα των μέτρων. Αντίστοιχες δράσεις και πικετοφορίες έγιναν από τις Λαϊκές Επιτροπές στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό στο Πέραμα στην Σαλαμίνα.

Στους Αγίους Αναργύρους, η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού πραγματοποίησε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους.
Αίσθηση έκανε στις γειτονιές του Αγίου Δημητρίου, η πικετοφορία που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή. Ξεκίνησαν από τα γραφεία των ΕΒΕ και πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Αγίου Δημητρίου, φτάνοντας μέχρι την πλατεία Καλογήρων (μετρό Δάφνης). Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι οποίοι παίρνοντας τις ανακοινώσεις επικρότησαν την κινητοποίηση.
Στην Καλλιθέα πικετοφορία πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας. Εργαζόμενοι, άνεργοι και λαϊκές οικογένειες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής, μοίρασαν ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και μίλησαν με τους εργαζόμενους στα καταστήματα και στην αγορά. Η μαζική κι οργανωμένη δράση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η δράση της κοινωνικής συμμαχίας φοβίζει την μεγαλοεργοδοσία. Εκφράστηκε στα καταστήματα Zara, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής να μιλήσουν με τους εργατοϋπαλλήλους. Η τρομοκρατία φυσικά έσπασε κι έδωσε την ευκαιρία στους εργαζόμενους να καταλάβουν ότι όταν θέλουν, μαζικά κι οργανωμένα μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν σε δεκάδες περιοχές της Αττικής.
Στην Άρτα με επιτυχία έγινε πικετοφορία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας με μαζική συμμετοχή εργατών από κλάδους όπως οι κατασκευές και το εμπόριο, ανέργων, νεολαίας, συνταξιούχων. 
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να δώσουν «αποφασιστικό μαχητικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας. Όλοι στη μάχη της 48ωρης γενικής απεργίας! Στήνουμε εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου». Στόχος αυτό το μήνυμα από τη Δευτέρα να φτάσει παντού.