Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συγχαρητήρια του ΟΟΣΑ στην κυβέρνηση για την φοροεπιδρομή

«Πρέπει να συγχαρούμε την Ελλάδα για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπράντμπερι, στέλεχος του ΟΟΣΑ και υπεύθυνος των θεμάτων φορολογίας του Οργανισμού που έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση «Μεταρρυθμίσεις της φορολογικής πολιτικής το 2016».
Με τα συγχαρητήρια προς την κυβέρνηση ο ΟΟΣΑ εκφράζει
την απόλυτη ικανοποίησή του για την φοροεπιδρομή που έχει γονατίσει τις λαϊκές οικογένειες, πολλές από τις οποίες είναι αντιμέτωπες με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γγ Δημόσιων εσόδων.
Η συγκεκριμένη έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρεται στην αύξηση του ΦΠΑ που υψηλότερος συντελεστής είναι πλέον στο 23%, καταργήθηκαν οι εξαιρέσεις για τα νησιά και αυξήθηκαν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης.
Ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του καταγράφει την γενική τάση των χωρών μελών του για αύξηση των εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ τους και η Ελλάδα ήταν στην τρίτη θέση με τη μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων της από την φοροεπιδρομή που επιβλήθηκε την περίοδο 2010-2014 και συνεχίστηκε το 2015 και το 2016.
Ικανοποίηση δεν εκφράζει μόνο ο ΟΟΣΑ, αλλά σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Welt» είναι «ικανοποιημένοι οι δανειστές της Ελλάδας από τις μεταρρυθμίσεις».