Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ:«Οσοι τρέφανε και την παραμικρή αυταπάτη ότι θα δούμε "άσπρη μέρα",πρέπει να την περιμένουν πλέον όταν ...χιονίσει»

Εντονη ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, η οποία με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει για άλλη μια φορά την πολιτική της κυβέρνησης, που υπαγορεύεται από την ΕΕ και το κεφάλαιο σε βάρος των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Η 2η Σεπτέμβρη, όπως και η 2η Αυγούστου, σημειώνει η Ομοσπονδία, «θα μείνουν στην ιστορία σαν "νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου", με τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους να βλέπουν τη νέα σφαγή των συντάξεών τους να συνεχίζεται και να φτάνει συνολικά στο 1.785 δισ. Αν υπολογίσουμε και την επιβάρυνση των εργαζομένων (με τη βίαια αύξηση των εισφορών που επέβαλε η κυβέρνηση), που είναι 1.251 δισ., το συνολικό κόστος της βάρβαρης αυτής πολιτικής θα είναι 3 δισ. στην 4ετία, που θα τα αρπάξουν από τις τσέπες μας.
Τέτοια "ανακούφιση" εννοεί ο πρωθυπουργός ότι επιφυλάσσει στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Την ακόμα μεγαλύτερη ληστρική αφαίμαξή τους. Ο χορός των περικοπών θα συνεχιστεί μέχρι να αφανιστούν οι επικουρικές και μετά βλέπουμε για τις κύριες...
Συνάδελφοι συνταξιούχοι, ξεσηκωθείτε. Οσοι τρέφανε και την παραμικρή αυταπάτη ότι θα δούμε "άσπρη μέρα" πρέπει να την περιμένουν πλέον όταν ...χιονίσει.  Στις 9 και 10 Σεπτέμβρη, οι συνταξιούχοι να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στα μεγάλα συλλαλητήρια στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσιο του οργανωμένου ταξικού κινήματος που εκφράζεται από το ΠΑΜΕ. Με αγώνες θα αντιμετωπίσουν και αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα».