Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΣΕΒΕ:Νέα βάρη για τους αυτοαπασχολούμενους στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Για νέες επιβαρύνσεις σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους οι οποίες προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ.
Η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει ότι με το νομοσχέδιο καταργούνται διατάξεις του αντιασφαλιστικού νόμου που υποτίθεται ότι ευνοούσαν ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Νέες επιβαρύνσεις για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες.
Μαζί με το έγκλημα της παράδοσης στο κεφάλαιο όλων των βασικών κοινωνικών αγαθών (ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο, νερό, αστικές συγκοινωνίες κλπ.), καταργεί και αρκετές από τις διατάξεις του αντιασφαλιστικού νόμου που υποτίθεται ότι ευνοούσαν ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.
Με το σημερινό νομοσχέδιο:
- Αυξάνει το ποσό της εξαγοράς ετών ασφάλισης.
- Αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές των ιδιοκτητών μικρών τουριστικών καταλυμάτων.
- Καταργεί ακόμα και τη σταδιακή αύξηση των εισφορών που είχε η ίδια η κυβέρνηση θεσπίσει για ορισμένες κατηγορίες των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.
Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων για το “κλείσιμο” της πρώτης αξιολόγησης με συνοπτικές διαδικασίες (μέσω Υπουργικών Αποφάσεων). Όλα τα μέτρα είναι κομμένα και ραμμένα για την ανάκαμψη του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Καμιά αναμονή

Τώρα χρειάζεται οργάνωση του αγώνα μας, ενάντια στη νέα επίθεση που έρχεται.
  • Υψώνουμε τείχος στην πολιτική που μας εξοντώνει.
  • Παλεύουμε για την ανάκτηση των απωλειών μας των τελευταίων χρόνων.
  • Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, παλεύοντας μέσα από αυτά να δυναμώσει η αντίσταση και η αλληλεγγύη.
Μπροστά στη νέα λαίλαπα κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι μόνος».