Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΑΕΕ: Το 37% των ασφαλισμένων δυσκολεύεται να πληρώσει.Οι μισοί βγήκαν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Το 63% πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), το 37% δυσκολεύεται να πληρώσει, ενώ από τους 105.000 ασφαλισμένους που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς ρύθμισης των 100 δόσεων, γύρω στις 50.000 έχουν απενταχθεί και οι υπόλοιποι είναι ενεργοί και πληρώνουν τις εισφορές τους.
Τα παραπάνω δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο των
οφειλούμενων εισφορών φτάνει τα 11,5-12 δισ. ευρώ.
Για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπου από 1/1/2017 θα υπάγονται όλοι οι ασφαλισμένοι, ο κ. Τσακίρης δήλωσε ότι "τρέχουν" οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει με την έναρξη του νέου έτους η λειτουργία του, ωστόσο, «αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του».
Εξήγησε, δε, ότι «ο ΟΑΕΕ δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ γιατί είναι άδεια τα ταμεία του.Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα. Ένας τρόπος είναι αυτός που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός να 'παγώσουν' τα χρέη των ασφαλισμένων για να μπορέσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές, ώστε να μπορούν να 'τρέχουν' και οι συντάξεις». 
imerisia.gr