Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Κίνητρα για πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» - Εξτρα έκπτωση και λοταρίες..!!

Το κίνητρο που θα οδηγήσει τους φορολογούμενους στη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές τους αναζητεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες,όσοι συναλλάσσονται σχεδόν αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα θα έχουν επιπλέον έκπτωση φόρου, εκτός του αφορολόγητου ορίου, το οποίο θα συνδέεται άμεσα με συναλλαγές μέσω πλαστικού χρήματος, σε συνδυασμό με λοταρίες.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση σχεδιάζει και κίνητρα για τις
επιχειρήσεις που το μεγαλύτερο τμήμα του τζίρου τους προέρχεται από τις
ηλεκτρονικές συναλλαγές.Μάλιστα γίνονται προσπάθειες, ώστε το θέμα να κλείσει εντός της εβδομάδας, με στόχο η επιπλέον έκπτωση φόρου να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.Το σχέδιο νόμου αναμένεται  να κατατεθεί στη Βουλή τέλη Σεπτεμβρίου. Ακόμη ένα μέτρο κομμένο και ραμμένο στις υπηρεσίες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων,που βάζει σε περιπέτειες τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ αφού τους εξαναγκάζει να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη για τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και την προμήθεια κέρδους στις τράπεζες.
Όσον αφορά το αφορολόγητο, για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει κάθε έτος να συγκεντρώνει αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος μέσω καρτών (1.000 ευρώ).
Για το 2016 (εφόσον εφαρμοσθεί το μέτρο και δεν μετατεθεί για το 2017) πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις για τα 3/12 του έτους. Δηλαδή, ο φορολογούμενος θα πρέπει να έχει αποδείξεις, μέσω των καρτών, περίπου 250 ευρώ.