Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΛΟΓΙΣΤΕΣ:Παράσταση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για να αποσυρθεί ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 26 Φλεβάρη η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής(ΕΛΕΠΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η Επιτροπή Αγώνα Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών της ΠΑΣΕΒΕ. 
Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας
 Γιώργο Κατρούγκαλο, στον οποίο έθεσαν το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων τους. Από την πλευρά του ο υπουργός υπεραμύνθηκε του αντιασφαλιστικού σχεδίου, επαναλαμβάνοντας τα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης» που διέπουν το περιεχόμενό του θέλοντας ουσιαστικά να αποκρύψει ότι με όχημα την κοινωνική δικαιοσύνη επιχειρείται η γενικευμένη εξάπλωση της συνταξιοδοτικής - ασφαλιστικής φτώχειας και εξαθλίωσης. Όπως πρόσθεσε, υπολογίζει  ότι ο νόμος - λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση θα έρθει στην Βουλή στα μέσα με τέλη Μάρτη, με τους εργαζόμενους να διαμηνύουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα.
Επιπλέον, ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι για τις ΣΣΕ και τα εργασιακά θα συσταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα επιτροπή από κοινού με το κουαρτέτο με σκοπό τον Μάη να καταλήξει σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή.