Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΥΓΕΙΑ:Στους 57 οι θάνατοι από τη γρίπη

Στους 57 ανέρχονται οι θάνατοι από τη γρίπη και 102 ασθενείς νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ενισχύοντας την ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση του ιού.
Συνολικά -από την έναρξη της
αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης- σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευθεί 239 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων πάσχει από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α (Η1Ν1) και δεν έχει εμβολιαστεί. Το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει τη νεαρή ηλικία των νοσηλευόμενων σε σχέση με άλλες επιδημίες γρίπης.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συνιστά τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της γρίπης και ιδιαίτερα των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι, πάσχοντες από σοβαρά χρόνια νοσήματα, όσοι έρχονται σε επαφή με βρέφη και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας).
«Η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο. Η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο έντονη προς το τέλος του μήνα, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως το τέλος Μάρτη», σημειώνει ο ΠΙΣ και προσθέτει «όσοι νοσήσουν από γρίπη πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, να επικοινωνήσουν με τον ιατρό τους προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία».
902.gr