Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Βάζουν το λαό σε περιπέτειες

Από την Πέμπτη 11/2, οπότε και η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν κοινού της αιτήματος με την τουρκική και τη γερμανική κυβέρνηση, συνυπέγραψε υπέρ της αποστολής ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο, για τη διαχείριση του Προσφυγικού, ενισχύοντας ουσιαστικά τις στοχεύσεις για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του αρχιπελάγους κάτω από την ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα, η Αγκυρα: Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ υπενθυμίζοντας ότι δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας να ταυτίζει την
ελληνική ζώνη Ερευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο με το FIR Αθηνών. 
Εξέδωσε NAVTEX γνωστοποιώντας ότι υδρογραφικό και ωκεανογραφικό πλοίο της θα πραγματοποιήσει έρευνες στα διεθνή ύδατα μεταξύ Εύβοιας, Σκύρου, Ψαρών. Μαχητικά της προχώρησαν σε σειρά παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου. Αλλο αεροσκάφος της πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ελληνικής νησίδας. Εχει προηγηθεί ένα μπαράζ τουρκικών ΝΟΤΑΜ και NAVTEX, με τις οποίες η Αγκυρα επιχειρεί να δεσμεύσει για στρατιωτικές ασκήσεις τεράστιες περιοχές στο Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, καθώς και στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Ταυτόχρονα, η τουρκική ηγεσία αξιοποιεί το προχτεσινό χτύπημα στην Αγκυρα για την ενίσχυση της στρατιωτικής της δράσης στη Συρία, όπου οξύνονται οι μεγάλοι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η κλιμάκωση του πολέμου. 
Αποδεικνύεται, λοιπόν, καθημερινά ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες εφόσον βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, βάζοντας το λαό μας σε νέες μεγάλες περιπέτειες.