Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

ΣΜΑΕΘ:Όλοι αύριο 2 Οκτώβρη στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η  αντιλαϊκή «κοπτοραπτική» της κυβέρνησης  αποκαλύπτεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί με τη νέα φουρνιά των ελαφρύνσεων επί των επιχειρηματικών κερδών.

Παρά τα παχιά λόγια όμως, η κατά τ΄ άλλα γενναιόδωρη κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να κρατά στα ύψη το λογαριασμό για τους επαγγελματίες:
“Λασκάρει λίγο το ζωνάρι” των φόρων και την ίδια στιγμή “σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά” των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έχει να λαμβάνει από τα χρωστούμενα που φορτώθηκαν στις πλάτες μας με τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων. 
Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Συνάδελφε, τα όποια ψίχουλα θα δοθούν σε εμάς τους μικρούς και  αυτοαπασχολούμενους εμπόρους δεν θα δώσουν ουσιαστική ανάσα, γιατί εξακολουθούμε να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ, να μας επιβαρύνει η προκαταβολή φόρου, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος. 
Θα υποχρεωθούμε να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας: από την ασφάλιση και την περίθαλψη μέχρι τα έξοδα για την Παιδεία των παιδιών μας.
Έχουμε πια την απαιτούμενη πείρα για να γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξή τους δεν μπορεί να είναι ούτε “δίκαιη”, ούτε “για όλους”. Οι αναπτυξιακοί νόμοι, τα “επιχειρηματικά πάρκα”, τα open mall, το αποτελεσματικότερο κράτος και γενικά όλες οι ρυθμίσεις περί “φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος”, αφορούν πάνω απ’ όλα τα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. 
Στην αντίπερα όχθη, είμαστε χιλιάδες οι έμποροι που δουλεύουμε ατελείωτες ώρες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής μας και να καταφέρει να ζήσει αξιοπρεπώς η οικογένειά μας.

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τίποτε δεν μας χάρισε τελικά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου