Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΣΜΑΕΘ:Συμμετέχουμε στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, 10:30 - Άγ.Βενιζέλου




1η ΜΑΗ 2019


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Η 1η Μάη είναι ημέρα απεργίας, μνήμης και τιμής των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, είναι ημέρα πάλης και διεκδίκησης ανθρώπινης ζωής με αξιοπρέπεια, για τη δικαίωση αιτημάτων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα, για να έχουμε δουλειά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, κοινωνική ασφάλιση για όλους, συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους κόπους μιας ζωής.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει την «έξοδο από τα μνημόνια», διαφημίζει  τη «δίκαιη ανάπτυξη», προσπαθεί να μας πείσει ότι μπήκαμε στην «κανονικότητα».
Αυτή η «κανονικότητα» όμως αφορά μόνο τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που γι’ αυτούς η κυβέρνηση τα δίνει όλα: Φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακούς νόμους, ζεστό χρήμα που προέρχεται από το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα για εμάς; Φορολογία από το πρώτο ευρώ, χαράτσια του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, πετσοκομμένες συντάξεις, κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500€, τσάκισμα των κρατικών δαπανών στην υγειά, την πρόνοια, την παιδεία.
 
Η πολυδιαφημιζόμενη  ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία» δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης που τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν αφού βασική προϋπόθεση είναι η υποχρέωση να καταβάλλονται ανελλιπώς τόσο οι δόσεις της ρύθμισης όσο και οι τρέχουσες εισφορές. Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, ο αυτοαπασχολούμενος οδηγείται στο ΚΕΑΟ με τις γνωστές συνέπειες. Για να ισχύσει το κούρεμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ταμείο πρέπει να δεχτούμε την μετατροπή της σύνταξης μας σε χαρτζιλίκι που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά.
Την ίδια ώρα εντείνει τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης: Με το νέο νόμο για τα Κόκκινα δάνεια μειώνει ακόμα περισσότερο τα όρια για την προστασία της 1ης κατοικίας. Η δήλωση Σκουρλέτη ότι η κυβέρνηση βρήκε την «χρυσή τομή ανάμεσα στις τράπεζες και τους αδύναμους που δεν μπορούν να πληρώσουν» είναι πρόκληση. Ήδη σε μια σειρά συναδέλφους μας η εφορία έχει κάνει κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για χρέη τους σε ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Είμαστε στην “πρώτη γραμμή πυρός” των 40.000 πλειστηριασμών για το 2019. Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να δυναμώσει την αλληλεγγύη.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!
ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε  εδώ και τώρα:
·         Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος), για να μπορούν οι ίδιοι να ζουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους και ταυτόχρονα να ανταπεξέρχονται στις στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις της μικροεπιχείρησής τους.
·         Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά υγείας.
·         Την οριστική κατάργηση της εισφοράς υγείας (6.95% του εισοδήματος) και τη διαγραφή των χρεών που προέρχονται από αυτή. Κάλυψη των αναγκών υγείας-πρόνοιας με σύγχρονες υπηρεσίες, εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό
·         Μόνη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών το φορολογητέο εισόδημα, χωρίς την προσθήκη των περσινών ασφαλιστικών εισφορών
·         Άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές, με πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 10% του  πραγματικού εισοδήματός τους.
·         Την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες.
·         Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη προσωπικής ασφάλισης
·         Tην κατάργηση κατασχέσεων στην 1η κατοικία.
·         Τη διαγραφή τόκων-προστίμων και το 30% του οφειλόμενου αρχικού χρέους προς τις τράπεζες, για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα ως 12.000 ευρώ.
·         50% διαγραφή για όσους έχουν κλείσει βιβλία. Αρκετά πληρώσαμε για να σωθούν οι τράπεζες
·         Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας!
Μαζί έχουμε περισσότερη δύναμη
Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!

  Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση 
στο Άγ. Βενιζέλου  10:30π.μ.