Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Κινητοποίηση έξω από την E' Εφορία κατά των πλειστηριασμών

Κινητοποίηση έξω από την Ε' Εφορία, ενάντια στους πλειστηριασμούς, πραγματοποίησαν το μεσημέρι, οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης.
Με μαζική εξόρμηση έξω από το κτίριο της Εφορίας, κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα ενάντια στους εκβιασμούς, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, να καταγγείλουν τον εμπαιγμό περί «προστασίας» της πρώτης κατοικίας από συγκυβέρνηση, τράπεζες και φοροεισπρακτικό μηχανισμό!
Με ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Με την οργανωμένη δράση, μέσα από τα σωματεία, τους εργατικούς λαϊκούς φορείς, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες, μπορούμε να υψώσουμε εμπόδιο σε τραπεζίτες και κρατικούς μηχανισμούς, σε ντόπια και ξένα κοράκια, που μυρίστηκαν αίμα. Κανένα λαϊκό σπίτι μην πέσει στα χέρια τους, καμιά φτωχή οικογένεια να μη ξεσπιτωθεί.
Να έχουμε μάτια και αφτιά ανοιχτά στη γειτονιά μας. Να ενημερώνουμε για οποιαδήποτε περίπτωση πέσει στην αντίληψή μας. Κανείς να μην έχει αναστολή να μιλήσει για το πρόβλημά του στο γείτονά του, στο συνάδελφό του. Κανείς μόνος του στη κρίση!
Οργανώνουμε κινητοποιήσεις σε τράπεζες, Εφορίες και υπουργείο, στους φορείς δηλαδή που κάνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
Παρεμβαίνουμε για κάθε περίπτωση λαϊκής κατοικίας στο ειρηνοδικείο που διεξάγει τη διαδικασία.
Είμαστε σε ετοιμότητα στις γειτονιές μας για όποια ενέργεια υπεράσπισης των γειτόνων μας χρειαστεί.
Δυναμώνουμε καθημερινά το κίνημα και τους αγώνες. Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά φτώχεια, ανεργία και πόλεμο.
Απαιτούμε:
  • Διαγραφή του συνόλου των τόκων κάθε είδους, από την κάθε είδους οφειλή και διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Για τις οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών, μετά τη διαγραφή των τόκων, διαγραφή σε ποσοστό 50% των οφειλών για στεγαστικά δάνεια έως 200.000 ευρώ, για καταναλωτικά δάνεια έως 30.000 ευρώ και για πιστωτικές κάρτες έως 20.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό καμία επιβολή τόκου για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
  • Καμία πληρωμή οφειλών για τους ανέργους.
  • Περαιτέρω μείωση κατά 30% στις οφειλές των επαγγελματικών δανείων και 50% για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ήδη.
  • Παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης.
  • Κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών φόρων, πλήρη προστασία πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας, φορολογία 45% του κεφαλαίου».
Στο μεταξύ, ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε συγκεντρωμένους διαδηλωτές και την πρόεδρο της Ενωσης των συμβολαιογράφων, που εμφανίστηκε να πλειστηριάσει -«κατ' εξαίρεση» όπως είπε- ένα αγροτεμάχιο στον Χορτιάτη. Η διαδικασία αναβλήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση υπήρξε και στην Πάτρα, με δύο συμβολαιογράφους που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς παρά την αποχή.