Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Τέτοια πρεμούρα για το κεφάλαιο δύσκολα να μην του την αναγνωρίσουν...

Συνεχίζονται τα πάρε - δώσε μεταξύ ντόπιων και γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων, με τις πλάτες φυσικά της κυβέρνησης, που ενόσω ο λαός βογκά και πένεται από τα αντιλαϊκά μέτρα, η ίδια σκίζεται να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο. Σε αυτή τη βάση, χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δ. Μάρδας, βρέθηκε στο Βερολίνο, για να
παραστεί στις εργασίες της Ετήσιας Ελληνογερμανικής Επιχειρηματικής Συνδιάσκεψης. 
Διοργανώθηκε από το Γερμανο-ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW), έγινε στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, με προσκαλεσμένους Γερμανούς και Ελληνες εκπροσώπους υπουργείων, φορέων και επιχειρήσεων, που συζήτησαν «θέματα διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας», τη συνεργασία Ελληνογερμανικών Επιμελητηρίων κ.ά. 
Ο Μάρδας συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών (BDI) καθώς και της Κεντρικής Ενωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων (DIHK), με αντικείμενο τη δικτυακή πλατφόρμα «PROGREECE», η οποία στοχεύει στην «άμεση έναρξη ελληνογερμανικών επιχειρηματικών συνεργασιών», προωθώντας ένα σύστημα υπεργολαβίας μεταξύ μεγάλων γερμανικών εταιρειών και ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. 
Τέτοια πρεμούρα για το κεφάλαιο δύσκολα να μην του την αναγνωρίσουν του ΣΥΡΙΖΑ οι ωφελούμενοι...