Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ!!


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δίνει τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης αφού ουσιαστικά τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση.

Με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με βάση το εισόδημα και με δραστικά μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, η συντριπτική πλειοψηφία των
αυτοαπασχολούμενων οδηγείται σε συντάξεις πείνας και κοινωνικές παροχές ασπιρίνης.

Την ώρα που το έκτρωμα του ασφαλιστικού έβλεπε το φώς της δημοσιότητας , την ίδια ώρα έφτανε στη βουλή 600 σελίδων κείμενο που διευκολύνει τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιριών.

Πριν προλάβει να τελειώσει το μνημόσυνο της κοινωνικής ασφάλισης, έστησε γιορτινό τραπέζι για τους γύπες που λυμαίνονται το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Τα αδιέξοδα του ΟΑΕΕ δεν τα προκάλεσαν οι συνταξιούχοι που πλήρωσαν μέχρι τελευταία δεκάρα τις εισφορές τους, αλλά η αναιμική κρατική χρηματοδότηση που ούτε τις υποχρεώσεις που είχε νομοθετήσει δεν εκπληρούσε.Και βέβαια η διαχρονική ληστεία των αποθεματικών για να εξασφαλίζουν τζάμπα χρήμα οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Για ακόμη μια φορά βάζουν το λαό να πληρώσει το λογαριασμό της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, της καταλήστευσης των αποθεματικών, της προκλητικής εισφοροδιαφυγής των μεγάλων επιχειρηματιών.

Η κυβέρνηση μιλάει προκλητικά για σωτηρία του ασφαλιστικού και κοινωνική δικαιοσύνη. Λέει συνειδητά ψέματα για να περιορίσει τις αντιδράσεις!

Οι κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να ¨ψελλίσουν¨ ότι μειώνουν τις εισφορές για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, διευκολύνοντας δήθεν, να αποπληρώσουν τα ασφάλιστρα. Θυμίζουν το ¨ να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι¨. Απ’ τη μια η κυβέρνηση τσακίζει κυριολεκτικά το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων με την αλλεπάλληλη φορολογία που έχει επιβληθεί, και τώρα το παίζει φιλεύσπλαχνη κρύβοντας ότι για τους αυτοαπασχολούμενους η κοινωνική ασφάλιση- σύνταξη ουσιαστικά εξανεμίζεται.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση

Κανένας αμέτοχος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Σήμερα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Κανένας «σωτήρας» δεν θα λύσει τα προβλήματά μας.

Κανένας μας, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του, το μαύρο μέτωπο Ε.Ε., κομμάτων, μονοπωλίων που βρίσκεται απέναντί μας.

Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στον αντιλαϊκή επιδρομή.

Απαιτούμε:

* Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων.

* Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.

* Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν. Άμεση αναπλήρωση, όλων των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα» και την ανακεφαλαιοποίηση.

* Η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.

* Δραστική μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.

* Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους- ανεξάρτητα από χρέη στον ΟΑΕΕ.

* Διαγραφή του ποσού που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν μας παρείχαν κατά τη διάρκεια μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών

* Καμία μείωση των συντάξεων.

* Προστασία της μητρότητας με επίδομα τοκετού .


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ