Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΠΑΣΕΒΕ:ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ



     ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
Τρίτη 14 Μάρτη ,8.30π.μ. , Εφορίες Δ,Θ,Ι Τσιμισκή 43

«Αντιστεκόμαστε στη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ. Διεκδικούμε αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους»
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ, αυτοκινητιστές
Η φορολογική πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων , μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα λουκέτα και τον αφανισμό.
Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει μειώσει σημαντικά το εισόδημά μας.
Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν συναποφασίσει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ είμαστε πολλοί. Θέλουν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες τις δικές μας, των λαϊκών στρωμάτων για να σώσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οταν οι εφοπλιστές πληρώνουν φορολογία που αντιστοιχεί στα ναύλα 2-3 ημερών, όταν δίνεται αφορολόγητο πετρέλαιο σε αυτούς και αφορολόγητο φυσικό αέριο στους βιομήχανους , ενώ την ίδια στιγμή ο μικρός επαγγελματίας φορολογείται για χρήματα που πολλές φορές δεν υπάρχουν, καταλαβαίνει κανείς τις προκλητικές ψευτιές της κυβέρνησης, που ακόμα και τώρα προσπαθεί να το παίξει «προστάτης» των αδυνάτων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να φοροαπαλλάσσει το κεφάλαιο, φτάνοντας ακόμα και στο νόμιμο ξέπλυμα χρήματος (βλέπε χάρισμα προστίμων ακόμα και από λαθρεμπόριο), την ώρα που κάνει φοροεπιδρομή στο λαό με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, τη μείωση του αφορολόγητου των εργαζομένων, άρα και την αύξηση της φορολογίας τους, την φορολογία των μικρομεσαίων αγροτών από το πρώτο ευρώ όπως και των αυτοαπασχολούμενων και την έμμεση φορολόγηση-καταλήστευση όλων των λαϊκών στρωμάτων με τους έμμεσους φόρους να εκτινάσσονται .
Η διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών(POS) είναι ακόμη ένα μέτρο αρπαγής μεριδίου αγοράς από εμάς, προσφορά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Τα περί πάταξης της φοροδιαφυγής είναι απλώς κουραφέξαλα αφού όλοι οι νόμοι τους πατάνε στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Η άδικη φορολογική μεταχείριση από την κυβέρνηση με 22% από το 1ο ευρώ και 29% για τις προσωπικές επιχειρήσεις, μαζί με τον μόνιμο "κεφαλικό" φόρο των 650 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος καθιστά αδύνατη την επιβίωσή μας. Οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές που μας επιβάλλονται, μειώνουν το εισόδημά μας κατά 60%(Σε εισοδήματα 10.000,οι φόροι και οι εισφορές αγγίζουν τις 5.700). Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αύξηση κατά 78% των λουκέτων, μόνο για τους πρώτους μήνες του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ.
Στον αντίποδα βρίσκεται η φορολογία στα κέρδη των ισχυρών επιχειρήσεων και ομίλων, για τους οποίους ο ΣΕΒ αξιώνει ακόμη χαμηλότερους συντελεστές και άλλα «κίνητρα», σε συνδυασμό με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, καθώς επίσης ενισχύσεις με κρατικό χρήμα και άλλες διευκολύνσεις, προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία τους...
Για μια ακόμα φορά στο όνομα της εξασφάλισης της συμφωνίας, της περιβόητης ανάκαμψης και των ματωμένων πλεονασμάτων, ετοιμάζουν νέα φοροληστεία, νέο τσάκισμα συντάξεων, ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων . Τα μεγάλα λόγια για τα αντίμετρα είναι σκέτη κοροϊδία, για να μας εξαπατήσουν και να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Ποια είναι η αλήθεια; Οι φορολογικές διατάξεις που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι οποίες οδηγούν σε επιπλέον φοροαφαίμαξη του λαού, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, αποτελούν έναν ακόμα κρίκο της αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, για τη στήριξη της ανάκαμψης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του.
Ας αφήσουν τις εξυπνάδες, λοιπόν, και την προσπάθεια να ντύσουν με όρους... «κοινωνικής δικαιοσύνης» τη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής φοροληστείας. Η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου είναι ανάγκη του κεφαλαίου, για να έχει το αστικό κράτος μεγαλύτερα περιθώρια στήριξης των κερδών του, με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κ.ο.κ., μέσα από το μεγαλύτερο ξεζούμισμα του λαού.
Η απαίτηση για επαναφορά του αφορολόγητου και για τους αυτοαπασχολούμενους είναι μια ελάχιστη διεκδίκηση που μπορεί να δώσει ανάσα στους χιλιάδες επαγγελματίες που φυτοζωούν σήμερα στα χρέη.
Αρκετά ματώσαμε. Δεν σταματάνε αν δεν τους σταματήσουμε. 
Δε συμβιβαζόμαστε με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών και τη μίζερη ζωή που μας προορίζουν!
Υψώνουμε τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξοντώνει. Υπερασπίζουμε μαχητικά με τους αγώνες μας τα δικαιώματα, τη ζωή των οικογενειών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανέχεια που μας προορίζουν.
Απαιτούμε: Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους. 
Όχι στη φοροληστεία.
Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών.
Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  1. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  2. Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% για τις προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρώ.
  3. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  4. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.
  5. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
  6. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στην εκπαίδευση, στην Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, Ύδρευσης και Τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  7. Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ και αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  8. Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης».
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
Τρίτη 14 Μάρτη ,8.30π.μ. , Εφορίες Δ,Θ,Ι Τσιμισκή 43