Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Απεργία την Κυριακή στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.Στην Θεσσαλονίκη,η συγκέντρωση στο κατάστημα «HONTOS CENTER» στις 11 το πρωί, στην Αριστοτέλους

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Κυριακή 13 Απρίλη, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ενάντια στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της η ΠΑΣΕΒΕ, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων–Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. 
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Καπνικαρέας.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης με συγκεκριμένη διάταξη που αναφέρει την "άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό", υλοποιεί και την πλήρη κατάργηση τους Κυριακής αργίας. Συγκεκριμένα, ορίζονται τουλάχιστον 3 τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται "πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τους τις Κυριακές του έτους",  χωρίς καν να απαιτείται απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία μαζί με σωματεία αυτοαπασχολούμενων είχαν καταγγείλει ότι η απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο άνοιγε το δρόμο για την πλήρη κατάργηση τους Κυριακάτικης αργίας.
Στόχος τους συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου, με την κατάργηση τους Κυριακάτικης αργίας ήταν και είναι το πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.
Απαιτούμε:
Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους».
Επιπρόσθετα με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Αθήνας ζητά «από τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων την συμπαράσταση στον αγώνα τους, να μην ψωνίζουν τις Κυριακές, άλλωστε όλοι γνωρίζουν πως δεν λείπουν οι ώρες για τα ψώνια, τα αλλά λείπουν τα λεφτά. Οι κυβερνήσεις, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια προσπαθούν να μας επιβάλουν τον κατακερματισμό, την έλλειψη ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας. Ο εργασιακός μεσαίωνας που μας επιβάλουν θα μας συμπεριλάβει όλους και όλες, χωρίς εξαιρέσεις».
Ανάλογες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Στην Θεσσαλονίκη, οι ταξικές δυνάμεις θα συγκεντρωθούν στο κατάστημα «HONTOS CENTER» στις 11 το πρωί, στην Αριστοτέλους.
Κάλεσμα να μην ανοίξει Κανένα Κατάστημα την Κυριακή 13 Απρίλη απευθύνουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων και η Γραμματεία Εορδαίας του ΠΑΜΕ.