Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΜΑΕΘ ΣΤΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ




ΠΡΟΣ: 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Ο  Σύλλογος Μικρών & Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης εκπροσωπώντας τους μικρέμπορους εναντιώνεται στο νέο μέτρο – επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης-  που προτίθεστε να πάρετε ως Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε είναι ήδη τραγική. Χιλιάδες συνάδελφοι μας έκλεισαν ή είναι στη διαδικασία να βάλουν λουκέτο. Οι μισοί και παραπάνω από τους ελεύθερους επαγγελματίες βρίσκονται σε δεινή κατάσταση με αποτέλεσμα να χρωστούν τον ασφαλιστικό φορέα ( ΟΑΕΕ) και να στερούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων με την εφαρμογή όλων των νόμων (φορολογικών, ασφαλιστικών, ωραρίων, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας) στοχεύουν στον αφανισμό της μικρής επιχείρησης με στόχο τη μεγαλύτερη κερδοφορία των  πολυεθνικών και  των μονοπωλίων.

Τη στιγμή που ήδη αγκομαχούμε να τα βγάλουμε πέρα με όλους τους αβάστακτους φόρους  ,τα  εξοντωτικά  χαράτσια ,τη στιγμή που  είμαστε αντιμέτωποι με απειλές για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις , αυτή τη στιγμή επιλέγετε με την επιβολή του νέου χαρατσιού να μας δώσετε τη χαριστική βολή.

Η  πολιτική που εφαρμόζεται ως Διοίκηση του Δήμου μόνο ως φοροεισπρακτική μπορεί να χαρακτηριστεί και το αιτιολογούμε :

Ψηφίσατε  το μέτρο της αποξήλωσης των πινακίδων, συμβάλατε στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, πεζοδρομείτε κεντρικούς δρόμους της πόλης –ως αποτέλεσμα η   απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση- δημιουργώντας μια «φραπεδούπολη» χαρίζεται  την εμπορική κίνηση  στα πολυκαταστήματα πέριξ της πόλης.

Η επιβολή της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι ένα  ακόμη φορομπηχτικό, φοροεισπρακτικό  χαράτσι.

Η  αύξηση των εσόδων του Δήμου δε πρέπει σε καμία περίπτωση να φορτωθεί ΠΑΛΙ σε εμάς. Από τον κρατικό προϋπολογισμό είστε υποχρεωμένοι να απαιτήσετε τα έσοδα και όχι να φορολογείτε τους δημότες. 

Το πρόβλημα του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης λύνεται μόνο με την ουσιαστική και ολόπλευρη ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.  Ελεγχόμενη στάθμευση μπορεί να υπάρξει μόνο γύρω από δημόσια νοσοκομεία και οργανισμούς, χωρίς όμως, καμία καταβολή αντιτίμου.



Το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι καθαρά εισπρακτικό, και δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό.

Απαιτούμε ΔΩΡΕΑΝ χώρους στάθμευσης .