Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Κάλεσμα στον αγώνα για Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας

Η Διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι στο εμπόριο, άνεργοι, μαζί με το Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Α.Ε.Θ) απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς, σε εργαζόμενους από άλλους κλάδους, να στηρίξουν τον αγώνα μας για Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. 
    Υπάρχουν ήδη αποφάσεις στήριξης του αγώνα μας και το προηγούμενο
διάστημα είχαμε στο πλευρό μας σωματεία και εργαζόμενους που στήριξαν τα δίκαια αιτήματα μας. Ο κοινός αγώνας αφορά την κοινή αιτία που προκαλεί την επίθεση στα δικαιώματα μας και είναι η ικανοποίηση των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, αυτό απασχολεί και τη σημερινή κυβέρνηση και τις προηγούμενες, αυτό είναι το κριτήριο τους για τα μέτρα που παίρνουν, για το τι σημαίνει «ανάπτυξη» για αυτούς. 
    Ανάπτυξη για το κεφάλαιο είναι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα μέσα στα μαγαζιά και τις αποθήκες, η κατάσταση που βιώνει ένας μικρός αυτοαπασχολούμενος με τα ατέλειωτα χρέη. Το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνεται στη δεύτερη αξιολόγηση και ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες εκτός όλων των άλλων μέτρων που " φορτώνει " στις πλάτες της εργατικής τάξης, δίνει και τη χαριστική βολή στη Κυριακάτικη Αργία. 
    Ο αγώνας για Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας είναι αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Είναι αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους εργασίας, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που απελευθερώνουν το ωράριο και δημιουργούν συνθήκες γαλέρας μέσα στα μαγαζιά. Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό στις 20 Ιούλη με την Πανελλαδική τους Απεργία. 
    Θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους εργαζόμενους που δεινοπαθούν εξίσου με αυτή την κατάσταση, που αγανακτούν με αυτή την πολιτική, που θέλουν να παλέψουν για ένα σύστημα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπό. 
    Βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Υψώνουμε τείχος αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Θα υπερασπιστούμε τους αγώνες των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συκοφαντεί και να βάζει εμπόδια στις απεργίες, στοχεύοντας ουσιαστικά στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. 
Όλοι και όλες στην Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή 16 Ιούλη και στη συγκέντρωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων μαζί με το Σ.Μ.Α.Ε.Θ στις 8.30π.μ Τσιμισκή & Αριστοτέλους. 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

http://emporoupallilos.blogspot.gr