Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020


Συναδέλφισσα,
Απευθυνόμαστε σε σένα, την αυτοαπασχολούμενη, που δουλεύεις με εξαντλητικά ωράρια στο μαγαζί σου, ακόμα και τις Κυριακές, χωρίς τις αναγκαίες παροχές για τη μητρότητα, με τη φροντίδα των παιδιών, του σπιτιού ή των ηλικιωμένων στους ώμους σου, που πληρώνεις ακριβά για την υγεία και την παιδεία, που βλέπεις τα ασφαλιστικά σου δικαιώματα να συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο.
Συναδέλφισσα,
Μη συμβιβάζεσαι μ’ αυτήν την επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας!
Την ώρα που δίνουν 4 δις τον χρόνο για δαπάνες του ΝΑΤΟ, για να στέλνουν τους πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία, να δίνουν τη Σούδα για βομβαρδισμούς αθώων στη Συρία ή τη Λιβύη, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες, μανάδες με παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο ή στοιβάζονται σε στρατόπεδα, την ίδια ώρα εσένα σε καταληστεύουν με τη φορολογία, σου αυξάνουν τις εισφορές μειώνοντας τις συντάξεις και τις παροχές υγείας, μετατρέπουν σε αποκλειστικά ατομική ευθύνη το μεγάλωμα των παιδιών και τη φροντίδα των ηλικιωμένων, σε βάζουν να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, υποβαθμίζουν τη ζωή σου!
Έλα στο Σύλλογό μας να παλέψουμε μαζί με τους άντρες συναδέλφους μας για:
·         Δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, χωρίς προϋποθέσεις (π.χ. ασφαλιστική ενημερότητα).Δίκτυο αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν υποδομών για τη φροντίδα και αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας, αλλά και για τη δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών και παιδιών μΕΑ.
·         Κατάργηση των απελευθερωμένων ωραρίων – δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο.
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου-Βρούτση.
·         Επίδομα άδειας μητρότητας δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του βασικού μισθού. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα χρόνο μετά τον τοκετό.
·         Επίδομα γέννας σε όλες τις γυναίκες χωρίς κανένα αποκλεισμό.
·         Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας.
·         Κάλυψη από το κράτος όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και του τοκετού.
·         Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες.
Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή που έχουμε ανάγκη!
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της ΟΓΕ και σωματείων το Σάββατο 7 Μάρτη, 12:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου!