Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Απόφαση για απεργία το Γενάρη ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ

Απόφαση για απεργία μέσα στο Γενάρη ως αναγκαία απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ έλαβε το ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, όπου εκτίμησε τη δράση του προηγούμενου διαστήματος, των απεργιακών κινητοποιήσεων και την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης το επόμενο διάστημα.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απέναντι στην επίθεση που
βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την πλήρη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως τονίζει, «η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε απομείνει».
Παράλληλα, καλεί τους εμποροϋπάλληλους, που αυτή την περίοδο είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα, όσες ώρες θέλει ο εργοδότης και πολλές φόρες μέχρι τα μεσάνυχτα, μέσω της «Λευκής Νύχτας», να ορθώσουν το ανάστημά τους και οργανωμένα μέσα από το κλαδικό τους σωματείο να βάλουν φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και να παλέψουν για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Καταλήγοντας, ο Σύλλογος τονίζει ότι «τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ, που από κοινού αποφασίζουν αλλεπάλληλα μέτρα, με καταιγιστικό τρόπο τα νομοθετούν στη Βουλή και έχουν ένα στόχο: Να ενισχύσουν με κάθε μέσο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων».