Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

1η ΜΑΗ 2015



Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Η ηρωική Πρωτομαγιά της εργατικής τάξης είναι και δική μας!

Τα διδάγματά της, λίπασμα στις σκληρές αναμετρήσεις που έρχονται.

Με την μαζική μας συμμετοχή, σηματοδοτούμε την απάντηση μας απέναντι στη σφαγή που ετοιμάζουν με τις νέες συμφωνίες.



è  Δεν βολευόμαστε στη αναδουλειά, την ανασφάλεια και τα λουκέτα.

è  Δεν συμβιβαζόμαστε με τις συντάξεις πείνας!

è Βροντοφωνάζουμε «καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων».

è  Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στα άδικα βάρη που μας φόρτωσαν.

è  Διεκδικούμε να ζούμε όπως μας αξίζει!

è  Παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στην εργατική τάξη, μαζί με όλους τους ανθρώπους του μόχθου, για τη μεγάλη       Λαϊκή Συμμαχία που είναι αναγκαία σήμερα!



ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την δήθεν, περήφανη διαπραγμάτευση, βάζει ενέχυρο τη δουλειά και τη ζωή μας. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με πράξη  νομοθετικού  περιεχομένου  βάζει   χέρι και η νέα συγκυβέρνηση  στα ταμειακά διαθέσιμα για να πληρωθούν τα κρατικά χρέη προς τους δανειστές. Με πρωτοβουλία του νέου διοικητή του ΟΑΕΕ  δόθηκε  το «πράσινο φως»  να ληστευθούν  90 εκατομμύρια € που θα προέρχονται από τις διμηνιαίες εισφορές μας.



Την ίδια στιγμή που ο ΟΑΕΕ δυσκολεύεται να καταβάλει τις συντάξεις, μας   απειλεί   και μας  εκβιάζει με το ΚΕΑΟ, προπαγανδίζει ως σωτήριο μέτρο τις ανέφικτες ρυθμίσεις,  αρνείται να διαγράψει το ποσό  που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν  μας παρείχαν κατά τη διάρκεια  μη καταβολής  ασφαλιστικών εισφορών και μάλιστα μας επιβαρύνεται  με τόκους και προσαυξήσεις,  400.000  συνάδελφοι μας δεν  έχουν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.



ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΘΗΣ , ΔΕ ΘΑ  ΛΥΘΟΥΝ  ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ



Δώσε  το παρόν σου στην Πρωτομαγιάτικη απεργία

Παρασκευή  1 Μάη  10π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου



Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, τον δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.



Για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων ,αυτοκινητιστών  απαραίτητα μέτρα είναι:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% σήμερα, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, και αναδρομικά για την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Διαγραφή όλων των προσαυξήσεων για χρέη στον ΟΑΕΕ και το Δημόσιο και κατάργηση της αντίστοιχης ενημερότητας.
Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή όλων των κατασχέσεων.
Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Διαγραφή του ποσού  που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν  μας παρείχαν κατά τη διάρκεια  μη καταβολής  ασφαλιστικών εισφορών

Ιατροφαρμακευτική  και νοσηλευτική  περίθαλψη  για όλους

Καμία  μείωση συντάξεων

Η  κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα όλων των συναδέλφων  και όχι εμπόρευμα



Απαιτούμε   ΤΩΡΑ  λύσεις στα προβλήματα που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στα λουκέτα και τον αφανισμό.


Σωματεία –Αγωνιστικά ψηφοδέλτια που συσπειρώνονται  στην ΠΑΣΕΒΕ

Σύλλογος Μικρών & Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών Ν. Θεσσαλονίκης, Εμπορικός Σύλλογος Εύοσμου, Σωματείο  Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Σωματείο Δερμάτινων Γουναρικών Θεσσαλονίκης,  Επιτροπή Αγώνα Ταξί, Αγωνιστική Ενότητα Μικρών& Αυτοαπασχ/μενων Βιοτεχνών Θεσ/νίκης, Αγωνιστική Ενότητα Επαγγελματιών  & Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Αγωνιστική Ενότητα Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης, Αγωνιστική Ενότητα Ηλεκτρολόγων  Θεσσαλονίκης, Αγωνιστική Ενότητα Εστιατόρων  Θεσσαλονίκης, Αγωνιστική Ενότητα Αρτοποιών  Θεσσαλονίκης, Αγωνιστική Ενότητα Υδραυλικών  Θεσσαλονίκης.